AKTUELLT

Material

 

Epilepsimärket
Det finns många fördelar med att använda märket. Det blir det enklare för omgivningen att förstå att det handlar om epilepsi om du har ramlat omkull eller sitter förvirrad någonstans. Du får snabbare hjälp.

Den som blir vittne till ett misstänkt epileptiskt anfall bör titta om personen ifråga har epilepsimärket innan man kallar på polis eller ambulans. Oftast går anfallet över på några minuter.

Berlocken är ca 17mm i diameter
Silverfärgad berlock + halskedja: 70kr

Armband med texten EPILEPSI
Svart vaxat bomullsband, ca 25 cm. Ett runt märke med ljuset, 13 mm i diameter.
Kostnad: 95 kr

Märke med karbinhake
Svart plastrem, ca 60 cm.
Kostnad: 95 kr 

(Alla priser inkluderar porto)
 

 

Böcker
EPILEPSIBOKEN (utkom 2016)  Författarna är barnneurologer, neurologer och kliniska neurofysiologer som representerar specialområden. Boken är utgiven av Svenska Epilepsiförbundet och kan köpas via Epilepsiföreningen. Pris: 210 kr + porto. Är du medlem är priset 160 kr + porto.

Ögonblick som försvinner. Av Thomas Bergman, förälder och fotograf. Boken kan köpas via Epilepsiföreningen. Pris: 130 kr inkl moms. Kostnad för frakt tillkommer. 

Broschyrer
Frågor & svar om epilepsi. Författare är Birthe Borre, epilepsisköterska. Boken är utgiven av Glaxo Wellcome.

Ung & Epilepsi, Eisai

Fakta om epilepsi, Actavis

Fler broschyrer och mer information hittar du på Svenska Epilepsiförbundets hemsida.
Du kan ladda ner pdf-filer på broschyrerna på förbundets hemsida.

 

Film
Sitter hemma och skäms, en film av Lasse Frid. 14 människor berättar om sin epilepsi, om jobb, utbildning och kärlek. Finns hos Svenska Epilepsiförbundet som VHS, pris 250 kr. Kan även hyras en vecka för 100 kr.

Action Zone - ett spel om epilepsi 
Spelet riktar sig till barn i åldern 5 år och uppåt. Genom att använda en serie frågeställningar om epilepsi höjs kunskapsnivån. Spelet har tagits fram av läkemedelsföretaget UCB Pharma i samarbete med IBE.
Spelet kostar 49 kronor inkl. porto.

Sätt in beloppet på vårt  bankgiro 5667-4344 så får du ditt Epilepsimärke eller din bok via post så snart som möjligt. (Tänk på att det är semesterstängt i juli.)
 
Glöm inte att ange vilket material eller vilken/vilka berlocker du beställer och till vilken adress vi skall skicka dom!
Producerad av Atrox Development www.atrox.se, Copyright © 2005 Atrox Development